Mega fajna i bardzo łatwa do zrobienia słodka przekąska. Mrożone banany w gorzkiej czekoladzie posypane jagodami goji, orzechami i wiórkami kokosowymi. Definitywnie warto spróbować! Niestety moje zdolności manualne, a raczej ich brak sprawiły, że banany nie wyglądają tak uroczo jak by mogły, ale co zrobić… Starałam się 😀 To nie zmienia faktu, że są niesamowicie pyszne!

Przepis na Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami znajdziecie poniżej.

banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami

Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 6
 
Składniki
  • 3 banany
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki jagód goji
Przygotowanie
  1. Banany obrać, przekroić na pół i nadziać na patyczki do szaszłyków.
  2. Ułożyć na desce i włożyć do zamrażarki na 15 minut.
  3. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  4. Wyjąć banany z zamrażarki i obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie od razu posypując posiekanymi migdałami, wiórkami kokosowymi lub jagodami goji. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 85 g (1 porcja) Kalorie: 185 kcal Tłuszcze: 9,2 g Węglowodany: 24,7 g Błonnik: 3,2 g Białko: 2,8 g

banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami

Podoba Ci się ten przepis?

Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!