Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 6
 
Składniki
  • 3 banany
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki jagód goji
Przygotowanie
  1. Banany obrać, przekroić na pół i nadziać na patyczki do szaszłyków.
  2. Ułożyć na desce i włożyć do zamrażarki na 15 minut.
  3. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  4. Wyjąć banany z zamrażarki i obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie od razu posypując posiekanymi migdałami, wiórkami kokosowymi lub jagodami goji. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 85 g (1 porcja) Kalorie: 185 kcal Tłuszcze: 9,2 g Węglowodany: 24,7 g Błonnik: 3,2 g Białko: 2,8 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/banany-w-gorzkiej-czekoladzie-z-dodatkami/