Krem pomidorowy to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, bogata w smaku, intensywnie słona z odrobiną słodyczy. Najlepiej z dodatkiem mozzarelli i świeżej bazylii, coś pysznego. Dzisiaj publikuję przepis na intensywny Krem z pomidorów z mozzarellą, bazylią i dodatkiem suszonych pomidorów.

Przepis na cudowny Krem z pomidorów znajdziecie poniżej.

Krem z pomidorów

Krem z pomidorów
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 3
 
Składniki
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 szklanka bulionu
  • garść suszonych pomidorów
  • ½ łyżeczki kaparów
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • ½ kulki mozzarelli
  • świeża bazylia
Przygotowanie
  1. Prościej być nie może: pomidory z puszki dodać do garnka.
  2. Wlać szklankę bulionu, dodać garść posiekanych suszonych pomidorów i kapary.
  3. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut.
  4. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru, doprawić solą i pieprzem.
  5. Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
  6. Podawać z mozzarellą i świeżą bazylia. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 425 g Kalorie: 253 kcal Tłuszcze: 11,2 g Węglowodany: 16,6 g Błonnik: 0,5 g Białko: 21,6 g

Krem z pomidorów

Polecane blendery