Mam na imię Jagoda i pochodzę z Wrocławia, a aktualnie studiuję w Kopenhadze. Na co dzień zajmuję się grafiką komputerową i projektowaniem stron internetowych, moje portfolio można zobaczyć na stronie bluecreative.pl. Od zawsze uwielbiam jeść i próbować nowych smaków, jednak moja przygoda z gotowaniem i blogowaniem zaczęła się kilka lat temu kiedy zaczęłam prowadzić bloga JP Gotuje.

Aktualnie przechodzę fazę ‚zdrowego jedzenia’. Od momentu gdy przetestowałam na sobie dietę paleo, zwracam wielką uwagę na to, co jem i skąd pochodzą składniki moich potraw. Staram się nie jeść zbyt dużo węglowodanów – całkowicie odrzuciłam białe pieczywo i cukier, który zastąpiłam stewią. Sporadycznie zdarza mi się wciągnąć kromkę pełnoziarnistego chleba i oczywiście, jak każdy, czasami oszukuję i pozwalam sobie na coś niezdrowego.

Zasady mojego odżywania można opisać zastępowaniem niezdrowych składników tymi chociaż ciut bardziej zdrowymi. Zamiast białego ryżu można użyć na przykład komosy ryżowej, która zawiera więcej białka i dużo cennych witamin i pierwiastków, cukier zastąpić stewią, miodem lub syropem klonowym, a niezdrowe chipsy z paczki domowymi talarkami z buraków.

 

Skontaktuj się ze mną

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości