Przepis na wątróbkę cielęcą z cebulką i boczkiem z dodatkiem musztardy. Wątróbka cielęca z mięciutką, podsmażoną cebulą. Danie bardzo proste do przygotowania, z dużą zawartością białka. Idealna wątróbka jest miękka i delikatna – nie można jej przesmażać. Jeśli nie przekonaliście się jeszcze do wątróbki, spróbujcie przygotować ten przepis 🙂

Przepis na wątróbkę z cebulką i boczkiem znajdziecie poniżej.

watrobka

Drukuj

Wątróbka z cebulką i boczkiem

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
W sumie 40 minuty
Porcje 3
Kalorie 300kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 400 g wątróbki cielęcej lub innego rodzaju
  • 3 łyżeczki musztardy dijon
  • 2 duże cebule
  • 30 g boczku
  • 20 g masła
  • fasolka szparagowa

Przepis

  • Wątróbkę umyć i pokroić na nieduże kawałki. Przełożyć do miski i wymieszać z musztardą dijon.
  • Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni.
  • Cebulę pokroić w piórka i przełożyć na patelnię z boczkiem dodając 20 g masła.
  • Smażyć na niedużym ogniu przez około 15 minut często mieszając.
  • Następnie dodać zamarynowaną wątróbkę i smażyć około 6-7 minut.
  • Podawać z fasolką szparagową. Smacznego!

watrobka2