Mega fajna i bardzo łatwa do zrobienia słodka przekąska. Mrożone banany w gorzkiej czekoladzie posypane jagodami goji, orzechami i wiórkami kokosowymi. Definitywnie warto spróbować! Niestety moje zdolności manualne, a raczej ich brak sprawiły, że banany nie wyglądają tak uroczo jak by mogły, ale co zrobić… Starałam się 😀 To nie zmienia faktu, że są niesamowicie pyszne!

Przepis na Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami znajdziecie poniżej.

banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami

Drukuj

Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami

Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 10 minuty
W sumie 30 minuty
Porcje 6
Kalorie 185kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 3 banany
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki jagód goji

Przepis

  • Banany obrać, przekroić na pół i nadziać na patyczki do szaszłyków.
  • Ułożyć na desce i włożyć do zamrażarki na 15 minut.
  • W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Wyjąć banany z zamrażarki i obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie od razu posypując posiekanymi migdałami, wiórkami kokosowymi lub jagodami goji. Smacznego!

banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami

Podoba Ci się ten przepis?

Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!