Jagody goji od dłuższego czasu są bardzo popularne na rynku tzw. superfoods. Jednym ze sposobów na ich wykorzystanie jest dodanie ich do dobrej jakościowo gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao.

Przepis nie może być prostszy, gorzką czekoladę topimy w kąpieli wodnej, rozprowadzamy na blaszce i posypujemy dodatkami – jagodami goji, migdałami i żurawiną. Po godzinie w lodówce możemy cieszyć się czekoladą z pysznymi, zdrowymi dodatkami. Planuję niedługo dodać przepis na własną czekoladę z masła kakaowego i kokosowego. Tymczasem zapraszam Was również do przepisu na zdrowe Paleo Czekoladki bez dodatku cukru.

Jak to powiedział P. po zjedzeniu Czekolady z jagodami goji, żurawiną i migdałami, jest to najpyszniejsza rzecz jaką jadł od dłuższego czasu 🙂

Czekolada z superfoods

Drukuj

Czekolada z jagodami goji, żurawiną i migdałami

Czas przygotowania 15 minuty
W sumie 15 minuty
Porcje 4
Kalorie 565kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady o dużej zawartości kakao
  • 1/2 garści migdałów
  • 1/2 garści jagód goji
  • 1/2 garści suszonej żurawiny

Przepis

  • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać roztopioną czekoladę i rozsmarować równomiernie na obszarze odpowiadającym dwóm tabliczkom czekolady.
  • Posypać migdałami, jagodami goji i suszoną żurawiną.
  • Lekko dognieść palcami, aby dodatki lekko zanurzyły się w czekoladzie.
  • Wstawić do lodówki na około godzinę.
  • Smacznego!

blog2 blog3