Domowe masło migdałowe
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
 
Składniki
  • 200 g migdałów
Opcjonalnie
  • ½ łyżeczki ekstraktu ze stewii
  • ¼ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie
  1. Migdały bez obierania wrzucić do kielicha blendera i zmiksować.
  2. Po kilku chwilach migdały zamienią się w proszek, w miarę dłuższego miksowania zaczną puszczać soki. Miksować je przez około 10-15 minut co chwilę zeskrobując masę ze ścianek blendera.
  3. Miksując kolejne kilka minut doprowadzić do kremowej konsystencji. Pod koniec miksowania można dodać ekstrakt ze stewii i cynamon. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 100 g Kalorie: 572 kcal Tłuszcze: 52 g Węglowodany: 20,5 g Błonnik: 12,9 g Białko: 20 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/domowe-maslo-migdalowe/