Czekolada z jagodami goji, żurawiną i migdałami
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 4
 
Składniki
  • 200 g gorzkiej czekolady o dużej zawartości kakao
  • ½ garści migdałów
  • ½ garści jagód goji
  • ½ garści suszonej żurawiny
Przygotowanie
  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  2. Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać roztopioną czekoladę i rozsmarować równomiernie na obszarze odpowiadającym dwóm tabliczkom czekolady.
  3. Posypać migdałami, jagodami goji i suszoną żurawiną.
  4. Lekko dognieść palcami, aby dodatki lekko zanurzyły się w czekoladzie.
  5. Wstawić do lodówki na około godzinę.
  6. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 100 g Kalorie: 565 kcal Tłuszcze: 38,9 g Węglowodany: 47,4 g Błonnik: 10,7 g Białko: 8,6 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/czekolada-z-jagodami-goji/