Smoothie z mango i truskawek
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 2
 
Składniki
  • 1 świeże mango lub 70 g mango suszonego
  • 250 g mrożonych truskawek lub świeżych
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka stewii, ksylitolu lub słodziku naszego wyboru
Przygotowanie
  1. Świeże mango obrać, pokroić, wrzucić do blendera, zalać 1 szklanką wody i zmiksować na smoothie. Zawartość blendera przelać do osobnej miski, kielich blendera umyć.
  2. Świeże truskawki umyć i pozbyć się szypułek. Wrzucić do blendera, zalać szklanką wody, dodać łyżeczkę słodziku naszego wyboru i zmiksować na smoothie.
  3. Do szklanki wlać wcześniej przygotowane smoothie z mango do połowy wysokości, następnie dolać smoothie z truskawek. Wymieszać rurką lub łyżeczką dotykając ścianek szklanki, tak aby płyn się wymieszał i powstały wzorki.
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 408 g Kalorie: 160 kcal Tłuszcze: 1,4 g Węglowodany: 37,1 g Błonnik: 4,15 g Białko: 2 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/smoothie-z-mango-i-truskawek/