Czekoladowy Budyń z Nasion Chia
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 2
 
Składniki
  • 300 ml mleka
  • ⅓ szklanki nasion Chia
  • 3 łyżki niesłodzonego kakao w proszku
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii
  • 10 g gorzkiej czekolady do posypania
Przygotowanie
  1. W misce dokładnie wymieszać nasiona Chia, mleko i kakao. Odstawić na 30 minut, żeby nasiona zaabsorbowały wodę.
  2. Zmiksować w blenderze do gładkiej konsystencji.
  3. Dodać 2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżeczkę ekstraktu ze stewii (ostrożnie) i wymieszać.
  4. Podawać w małych miseczkach lub filiżankach, posypać startą gorzką czekoladą. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 205 g Kalorie: 290 kcal Tłuszcze: 14,7 g Węglowodany: 27,5 g Błonnik: 9,8 g Białko: 13,8 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/czekoladowy-budyn-nasion-chia/