Sałatka z jarmużem, burakiem i serem pleśniowym
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 2
 
Składniki
  • 2-3 pęczki jarmużu
  • 2 buraki
  • 50 g sera pleśniowego (blue cheese)
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżeczka suszonych jagód
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie
  1. Buraki porządnie umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach przez około godzinę.
  2. Jarmuż umyć, liście oderwać od łodygi i pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz.
  3. Przestudzone buraki pokroić na plasterki i ułożyć na jarmużu.
  4. Dodać rozdrobiony ser pleśniowy, suszoną żurawinę i jagody.
  5. Skropić łyżką oliwy z oliwek. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 230 g Kalorie: 256 kcal Tłuszcze: 12,9 g Węglowodany: 28,6 g Błonnik: 5,9 g Białko: 9 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/salatka-z-jarmuzem-burakiem-i-serem-plesniowym/