Sałatka z jarmużem, burakiem i serem pleśniowym
Author: Miss Berry
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
W sumie:
Porcje: 2
- 2-3 pęczki jarmużu
- 2 buraki
- 50 g sera pleśniowego (blue cheese)
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 1 łyżeczka suszonych jagód
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Buraki porządnie umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach przez około godzinę.
- Jarmuż umyć, liście oderwać od łodygi i pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz.
- Przestudzone buraki pokroić na plasterki i ułożyć na jarmużu.
- Dodać rozdrobiony ser pleśniowy, suszoną żurawinę i jagody.
- Skropić łyżką oliwy z oliwek. Smacznego!
Rozmiar porcji: 230 g Kalorie: 256 kcal Tłuszcze: 12,9 g Węglowodany: 28,6 g Błonnik: 5,9 g Białko: 9 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/salatka-z-jarmuzem-burakiem-i-serem-plesniowym/
3.5.3208