Chlebek bananowo kokosowy z jagodami
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 14 kromek
 
Składniki
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szklanka płatków owsianych (100 g)
  • ½ szklanki wiórków kokosowych (50 g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ szklanki suszonych jagód (50 g)
  • 2 łyżki płatków kokosowych
Przygotowanie
  1. Banany obrać, pokroić na kawałki i dokładnie rozgnieść widelcem na papkę.
  2. Do miski dodać rozgniecione banany, jajka i miód. Całość wymieszać do połączenia.
  3. Płatki owsiane i wiórki kokosowe przesypać do blendera i zmiksować na bardzo drobny proszek, jakby mąkę.
  4. Zmiksowane płatki i wiórki kokosowe dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  5. Dodać suszone jagody i całość wymieszać.
  6. Formę keksówkę o długości 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę na chlebek.
  7. Wierzch masy posypać płatkami kokosowymi i lekko docisnąć.
  8. Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
  9. Podawać po ostudzeniu. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 60 g (1 kromka) Kalorie: 120 kcal Tłuszcze: 3,7 g Węglowodany: 17,9 g Błonnik: 1,3 g Białko: 3,7 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/chlebek-bananowo-kokosowy-jagodami/