Bezglutenowe gofry owsiane
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 4
 
Składniki
Ciasto na gofry
  • 50 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 80 ml mleka (krowiego, kokosowego, ryżowego lub orzechowego)
  • odrobina aromatu waniliowego
  • ½ łyżeczki ekstraktu ze stewii
Do podania
  • banan
  • świeże borówki
Przygotowanie
  1. Płatki owsiane włożyć do blendera i zmiksować na mąkę. Przesypać do miski.
  2. Do miski z płatkami owsianymi dodać jajka, proszek do pieczenia, mleko, aromat waniliowy, ekstrakt ze stewii oraz roztopiony olej kokosowy.
  3. Wymieszać do połączenia, a następnie odstawić na 10 minut.
  4. Wymieszać raz jeszcze i wlać do gofrownicy.
  5. Smażyć przez około 5 minut.
  6. Podawać z sosem czekoladowym i świeżymi owocami. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 72 g Kalorie: 166 kcal Tłuszcze: 11,8 g Węglowodany: 7,6 g Błonnik: 1,1 g Białko: 6,4 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/bezglutenowe-gofry-owsiane/