Wołowina z czerwoną papryką po azjatycku
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 3
 
Składniki
  • 300 g wołowiny
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
  • ½ papryczki chili
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • kolendra
  • limonka
Przygotowanie
  1. Wołowinę umyć i pokroić w paski, przełożyć do miski.
  2. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sos sojowy, brązowy cukier oraz przyprawę pięć smaków, wymieszać.
  3. Paprykę pokroić w paski, a cebulę w piórka.
  4. W woku rozgrzać olej ryżowy, a następnie dodać do niego wołowinę z przyprawami.
  5. Smażyć dosłownie 2 minuty, a następnie dodać paprykę i cebulę i smażyć kolejną minutę ciągle mieszając.
  6. Podawać z ryżem jaśminowym, kolendrą oraz limonką.
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/wolowina-z-czerwona-papryka-po-azjatycku/