Szparagi w Szynce Parmeńskiej
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 4
 
Składniki
  • 12 szparagów
  • 12 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej lub serrano)
  • odrobina oliwy z oliwek
Przygotowanie
  1. Zagotować wodę w garnku. Odłamać zdrewniałe końce szparagów i wrzucić je do wrzącej wody na około 1-2 minuty. Odcedzić.
  2. Szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy szparag owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
  3. Piec około 10 minut w 180 C.
  4. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 100 g Kalorie: 93 kcal Tłuszcze: 4,9 g Węglowodany: 2,8 g Błonnik: 1g Białko: 10,3 g
Recipe by Przepisy Miss Berry at https://missberry.pl/szparagi-w-szynce-parmenskiej/