Przepis na prostą zupę krem z zielonego groszku. Niewielka ilość składników, krótki czas gotowania – idealna zupa na szybko. Osobiście uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy i kremy, szczególnie pomidorową, ale ile można ją jeść 🙂 Krem z zielonego groszku to bardzo smaczna odmiana.

Krem z zielonego groszku

Drukuj

Krem z zielonego groszku

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
W sumie 30 minuty
Porcje 4 małe porcje
Kalorie 152kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 600 g zielonego groszku mrożonego
  • 900 ml wody lub bulionu
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • sól pieprz
  • bazylia

Przepis

  • W garnku rozgrzać łyżkę masła i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
  • Mrożony groszek wsypać do garnka, zalać wodą lub bulionem i zagotować.
  • Gotować około 15 minut, a następnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Można dodać odrobinę czerwonej papryki dla kontrastu.
  • Smacznego!

Krem z zielonego groszku

Polecane blendery