Cofnij
Drukuj

Lody kokosowe z malibu i limonką

Czas przygotowania 1 godzina
Czas gotowania 30 minuty
W sumie 1 godzina 30 minuty
Porcje 6
Autor Miss Berry

Składniki

  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 100 g cukru pudru
  • odrobina ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki malibu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • starta skórka z limonki

Przepis

  • Ubić schłodzoną śmietankę kremówkę.
  • Pod koniec ubijania dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  • Wlać mleko kokosowe, sok z limonki, malibu, wiórki kokosowe i wymieszać do połączenia.
  • Odstawić do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
  • Sorbetierę zamrożoną dzień wcześniej wyjąć z zamrażalnika.
  • Miksować na niskich obrotach i wlać masę lodową.
  • Miksować przez około 30 minut, a następnie przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i mrozić przez minimum 4 godziny.
  • Przed podaniem posypać startą skórką z limonki. Smacznego!