Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Wołowina z czerwoną papryką po azjatycku
Czas przygotowania
15
minuty
minuty
Czas gotowania
5
minuty
minuty
W sumie
20
minuty
minuty
Porcje
3
Autor
Miss Berry
Składniki
300
g
wołowiny
3
ząbki czosnku
5
łyżek sosu sojowego
1
łyżeczka brązowego cukru
1
łyżeczka przyprawy 5 smaków
1/2
papryczki chili
1
łyżka oleju ryżowego
2
czerwone papryki
1
cebula
kolendra
limonka
Przepis
Wołowinę umyć i pokroić w paski, przełożyć do miski.
Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sos sojowy, brązowy cukier oraz przyprawę pięć smaków, wymieszać.
Paprykę pokroić w paski, a cebulę w piórka.
W woku rozgrzać olej ryżowy, a następnie dodać do niego wołowinę z przyprawami.
Smażyć dosłownie 2 minuty, a następnie dodać paprykę i cebulę i smażyć kolejną minutę ciągle mieszając.
Podawać z ryżem jaśminowym, kolendrą oraz limonką.