Cofnij
Drukuj

Chlebek bananowo kokosowy z jagodami

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 45 minuty
W sumie 1 godzina
Porcje 14 kromek
Kalorie 120kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szklanka płatków owsianych 100 g
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych 50 g
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki suszonych jagód 50 g
  • 2 łyżki płatków kokosowych

Przepis

  • Banany obrać, pokroić na kawałki i dokładnie rozgnieść widelcem na papkę.
  • Do miski dodać rozgniecione banany, jajka i miód. Całość wymieszać do połączenia.
  • Płatki owsiane i wiórki kokosowe przesypać do blendera i zmiksować na bardzo drobny proszek, jakby mąkę.
  • Zmiksowane płatki i wiórki kokosowe dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • Dodać suszone jagody i całość wymieszać.
  • Formę keksówkę o długości 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę na chlebek.
  • Wierzch masy posypać płatkami kokosowymi i lekko docisnąć.
  • Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
  • Podawać po ostudzeniu. Smacznego!