Filet z piersi indyka przekroić wzdłuż na dwie części.
Delikatnie rozbić filety otrzymując dwa płaty o wysokości około 1 cm.
Filety z dwóch stron przyprawić pieprzem, oregano i bazylią.
Suszone pomidory odcedzić z oleju, posiekać na kawałki i przełożyć do miski.
Mozzarellę pokroić na kawałki i dodać do pomidorów. Doprawić odrobiną suszonej bazylii i oregano i dokładnie wymieszać.
Przygotowany wcześniej filet z indyka rozłożyć płasko, a następnie wyłożyć na niego farsz z pomidorów i mozzarelli.
Zawinąć w rulonik i całość owinąć szynką Serrano, tak aby miejsce łączenia fileta było zakryte.
Powtórzyć z drugim filetem z indyka.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Przygotowane roladki przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika.
Piec przez 25 minut.
W międzyczasie odłamać zdrewniałe końce szparagów.
Pod koniec pieczenia - na ostatnie 5-8 minut do naczynia żaroodpornego dodać zielone szparagi. Smacznego!