Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Drukuj
Przygotowanie:
20
minuty
minuty
Gotowanie:
35
minuty
minuty
W sumie:
55
minuty
minuty
Porcje:
4
Kalorie:
307
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
400
g
filetu z piersi indyka
1/2
szklanki suszonych pomidorów
1/2
kulki mozzarelli
200 g
8
plastrów szynki Serrano
garść zielonych szparagów
sól
pieprz
suszona bazylia
suszone oregano
Przygotowanie:
Filet z piersi indyka przekroić wzdłuż na dwie części.
Delikatnie rozbić filety otrzymując dwa płaty o wysokości około 1 cm.
Filety z dwóch stron przyprawić pieprzem, oregano i bazylią.
Suszone pomidory odcedzić z oleju, posiekać na kawałki i przełożyć do miski.
Mozzarellę pokroić na kawałki i dodać do pomidorów. Doprawić odrobiną suszonej bazylii i oregano i dokładnie wymieszać.
Przygotowany wcześniej filet z indyka rozłożyć płasko, a następnie wyłożyć na niego farsz z pomidorów i mozzarelli.
Zawinąć w rulonik i całość owinąć szynką Serrano, tak aby miejsce łączenia fileta było zakryte.
Powtórzyć z drugim filetem z indyka.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Przygotowane roladki przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika.
Piec przez 25 minut.
W międzyczasie odłamać zdrewniałe końce szparagów.
Pod koniec pieczenia - na ostatnie 5-8 minut do naczynia żaroodpornego dodać zielone szparagi. Smacznego!