Cofnij
Drukuj

Orzechowe kuleczki bez pieczenia

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 30 minuty
W sumie 45 minuty
Kalorie 130kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych 120 g
  • 1 szklanka wiórków kokosowych 100 g
  • 200 g masła orzechowego
  • odrobina aromatu migdałowego
  • 3 łyżki miodu

Przepis

  • W blenderze zmiksować na drobny proszek płatki owsiane i wiórki kokosowe.
  • W dużej misce wymieszać masło orzechowe z miodem i aromatem migdałowym. Dodać zmiksowane płatki owsiane i wiórki kokosowe i wyrobić rękami ciasto, które będzie dosyć kruche.
  • Z ciasta uformować nieduże kulki i położyć na deseczce z papierem do pieczenia.
  • Włożyć za zamrażarki na około 30 minut, następnie przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego!