Cofnij
Drukuj

Sałatka z Dynią, Granatem i Quinoa

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
W sumie 25 minuty
Porcje 2
Kalorie 289kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • garść miksu sałat
  • pół dyni hokkaido
  • pół granata
  • 50 g komosy ryżowej
  • garść kiełków fasoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Przepis

  • Dynię obrać, pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem.
  • Ułożyć na blaszce, spryskać odrobiną oliwy z oliwek i piec w 180 C około 10-15 minut, aż będzie miękka.
  • Komosę ryżową ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić.
  • Granat przekroić na 4 części i wyjąć ze środka nasiona.
  • W misce na sałatkę wymieszać miks sałat, upieczoną dynię, komosę ryżową, kiełki fasoli.
  • Polać oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny. Posypać nasionami granatu.
  • Smacznego!