Przygotować sos teriyaki: w miseczce wymieszać sos sojowy, sos ostrygowy i sos rybny wraz z syropem z agawy i wodą.
Steki z tuńczyka włożyć do woreczka lub miski i zalać przygotowanym sosem teriyaki. Włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
W międzyczasie przygotować warzywa: cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, pieczarki na plasterki.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju ryżowego, wyciągnąć tuńczyka z lodówki i smażyć same steki (pozostawiając sos teriyaki w misce lub w woreczku) około 45 sekund z każdej strony.
Steki ściągnąć z patelni i przełożyć na talerze.
Na tej samej patelni lekko podsmażyć cebulę na dużym ogniu, tak aby wciąż była lekko chrupiąca.
Dodać paprykę i pieczarki i wlać sos teriyaki pozostały z marynowania tuńczyka. Sos powinien szybko odparować. Nie smażyć warzyw dłużej niż kilka minut, by wciąż pozostały chrupiące.
Ściągnąć z ognia i dodać garść kiełków fasoli, wymieszać.
Warzywa przełożyć na talerze ze stekami z tuńczyka. Posypać sezamem i posiekaną świeżą kolendrą. Smacznego!