Spaghetti al nero di seppia z Krewetkami i Szparagami
Czas przygotowania 10 minutyminuty
Czas gotowania 10 minutyminuty
W sumie 20 minutyminuty
Porcje 2
Kalorie 550kcal
Autor Miss Berry
Składniki
200gspaghetti nero di seppia
200gkrewetek tygrysich z ogonkami
garść pomidorków koktajlowych
100gzielonych szparagów
1nieduża cebula
2ząbki czosnku
40mlśmietanki 30%
szczypiorek
sólpieprz
2łyżki oliwy z oliwek
Przepis
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie.
Przygotować warzywa: cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać, odłamać drewniane końce szparagów i pokroić je na kawałki, pomidorki koktajlowe przepołowić.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek.
Dodać śmietankę i gotować aż lekko zgęstnieje.
Dodać krewetki tygrysie, pomidorki koktajlowe i zielone szparagi. Gotować ok. 3 minut.
Doprawić solą i pieprzem. Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!