Cofnij
Drukuj

Spaghetti al nero di seppia z Krewetkami i Szparagami

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
W sumie 20 minuty
Porcje 2
Kalorie 550kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 200 g spaghetti nero di seppia
  • 200 g krewetek tygrysich z ogonkami
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 100 g zielonych szparagów
  • 1 nieduża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 ml śmietanki 30%
  • szczypiorek
  • sól pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przepis

  • Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie.
  • Przygotować warzywa: cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać, odłamać drewniane końce szparagów i pokroić je na kawałki, pomidorki koktajlowe przepołowić.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek.
  • Dodać śmietankę i gotować aż lekko zgęstnieje.
  • Dodać krewetki tygrysie, pomidorki koktajlowe i zielone szparagi. Gotować ok. 3 minut.
  • Doprawić solą i pieprzem. Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!