Przygotować Panna Cottę: Listki żelatyny moczyć 10 minut w zimnej wodzie.
W małym garnuszku zagotować mleko kokosowe. Dodać syrop z agawy, ekstrakt ze stewii i aromat waniliowy, wymieszać. Zdjąć z ognia i dodać namoczoną żelatynę, bardzo dokładnie wymieszać.
Zawartość garnuszka przelać do 4 filiżanek. Odstawić na 30 minut, a następnie włożyć do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Przygotować sos truskawkowy: Mrożone truskawki przełożyć do garnka i podgrzewać na małym ogniu, aż się roztopią. Gotować około 30 minut na małym ogniu, do momentu gdy truskawki zaczną się rozpadać, a sos trochę odparuje. Zawartość garnka przetrzeć przez sitko. Ostudzić.
Przygotować deser: Wyjąć filiżanki z Panna Cottą z lodówki i delikatnie wysunąć deser z naczyń. Można sobie pomóc umieszczając filiżanki w gorącej wodzie na 30 sekund.
Wyłożyć na talerzyki i polać sosem truskawkowym. Smacznego!