Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Krewetki z Czosnkiem
Czas przygotowania
5
minuty
minuty
Czas gotowania
5
minuty
minuty
W sumie
10
minuty
minuty
Porcje
2
Kalorie
369
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
600
g
surowych krewetek black tiger
3
duże ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól himalajska
czarny pieprz
świeża bazylia
Przepis
W woku lub na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Czosnek posiekać lub pokroić w drobne kawałki i lekko podsmażyć na oliwie.
Dodać surowe krewetki z pancerzami i smażyć około 3-5 minut czasem mieszając, do momentu w którym będą całkowicie różowe.
Przyprawić solą i pieprzem, podawać z posiekaną świeżą bazylią. Smacznego!