Zamarynowane mięso wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed pieczeniem. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
W piekarniku, ułożyć kratkę do pieczenia, a pod nią blachę wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia (aby łatwiej było sprzątnąć kapiącą marynatę).
Kawałki wieprzowiny wyłożyć na kratkę do pieczenia, pozostałą marynatę zachować. Piec przez 15 minut.
W międzyczasie przygotować glazurę: w miseczce dobrze wymieszać 3 łyżki miodu z ok. 40 ml marynaty pozostałej z mięsa, do powstania lekko gęstego płynu.
Następny etap polega na pieczeniu wieprzowiny i smarowaniu jej 3 razy glazurą. Otworzyć piekarnik i posmarować wieprzowinę przygotowaną glazurą, a następnie piec przez 7 minut.
Kolejny raz otworzyć piekarnik, posmarować wieprzowinę glazurą i piec przez kolejne 5 minut.
Ostatni raz otworzyć piekarnik i posmarować wieprzowinę glazurą. Piec ostatnie 5-7 minut, do momentu w którym glazura zastygnie na mięsie.
Mięso przełożyć na talerz lub deskę i dać mu odpocząć przez 15 minut. Dopiero po tym czasie możemy kroić mięso na cienkie plasterki. Smacznego!