Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Chlebek bananowo kokosowy z jagodami
Drukuj
Aromatyczny, wilgotny chlebek bananowo-kokosowy z dodatkiem jagód – słodkie śniadanie na każdy dzień.
Przygotowanie:
15
minuty
minuty
Gotowanie:
45
minuty
minuty
W sumie:
1
godzina
godzina
Porcje:
14
kromek
Kalorie:
120
kcal
Składniki:
2
banany
3
jajka
3
łyżki miodu
1
szklanka płatków owsianych
100 g
1/2
szklanki wiórków kokosowych
50 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2
szklanki suszonych jagód
50 g
2
łyżki płatków kokosowych
Przygotowanie:
Banany obrać, pokroić na kawałki i dokładnie rozgnieść widelcem na papkę.
Do miski dodać rozgniecione banany, jajka i miód. Całość wymieszać do połączenia.
Płatki owsiane i wiórki kokosowe przesypać do blendera i zmiksować na bardzo drobny proszek, jakby mąkę.
Zmiksowane płatki i wiórki kokosowe dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Dodać suszone jagody i całość wymieszać.
Formę keksówkę o długości 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę na chlebek.
Wierzch masy posypać płatkami kokosowymi i lekko docisnąć.
Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.
Podawać po ostudzeniu. Smacznego!