Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Czekoladowo-Bananowe Muffinki Paleo
Drukuj
Przygotowanie:
20
minuty
minuty
Gotowanie:
20
minuty
minuty
W sumie:
40
minuty
minuty
Porcje:
12
Kalorie:
237
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
3
banany
1/3
szklanki syropu z agawy
1
łyżeczka ekstraktu z wanilii
2
jajka
1/4
szklanki oleju kokosowego
1
szklanka mąki migdałowej
1
szklanka mąki kokosowej
1/2
szklanki surowego niesłodzonego kakao
1
łyżeczka proszku do pieczenia
30
g
gorzkiej czekolady do posypania
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 C. Dokładnie rozgnieść widelcem 2 banany. Pozostałego banana podzielić na 12 równych części.
W dużej misce wymieszać mokre składniki: rozgniecione banany, syrop z agawy, ekstrakt z wanilii, roztrzepane jajka i płynny olej kokosowy.
W mniejszej misce wymieszać składniki suche: mąkę migdałową, mąkę kokosową, kakao i proszek do pieczenia.
Przesypać składniki suche do dużej miski ze składnikami mokrymi i dokładnie wymieszać.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do 1/3 wysokości, ułożyć kawałek banana i przykryć resztą ciasta.
Piec około 20 minut, do suchego patyczka. Jeszcze ciepłe posypać posiekana gorzką czekoladą. Smacznego!