Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Lody kokosowe z malibu i limonką
Drukuj
Przygotowanie:
1
godzina
godzina
Gotowanie:
30
minuty
minuty
W sumie:
1
godzina
godzina
30
minuty
minuty
Porcje:
6
Autor:
Miss Berry
Składniki:
200
ml
śmietanki kremówki
200
ml
mleka kokosowego
100
g
cukru pudru
odrobina ekstraktu z wanilii
3
łyżki soku z limonki
2
łyżki malibu
2
łyżki wiórków kokosowych
starta skórka z limonki
Przygotowanie:
Ubić schłodzoną śmietankę kremówkę.
Pod koniec ubijania dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy.
Wlać mleko kokosowe, sok z limonki, malibu, wiórki kokosowe i wymieszać do połączenia.
Odstawić do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
Sorbetierę zamrożoną dzień wcześniej wyjąć z zamrażalnika.
Miksować na niskich obrotach i wlać masę lodową.
Miksować przez około 30 minut, a następnie przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i mrozić przez minimum 4 godziny.
Przed podaniem posypać startą skórką z limonki. Smacznego!