Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Penne z chili, kaparami i zielonym pieprzem
Czas przygotowania
5
minuty
minuty
Czas gotowania
15
minuty
minuty
W sumie
20
minuty
minuty
Porcje
4
Autor
Miss Berry
Składniki
300
g
makaronu penne
500
g
przecieru pomidorowego
2
ząbki czosnku
1/2
papryczki chili
2
łyżki oliwy z oliwek
2
łyżki konserwowych ziaren zielonego pieprzu
2
łyżki kaparów
1
łyżka cukru
starty parmezan
sól
pieprz
Przepis
Makaron ugotować al'dente.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać rozgnieciony czosnek oraz papryczkę chili pokrojoną w drobne plasterki. Chwilkę podsmażyć.
Dodać przecier pomidorowy, kapary, ziarna zielonego pieprzu.
Doprawić solą, pieprzem i łyżką cukru i gotować przez około 10 minut.
Makaron polać sosem, posypać tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią. Smacznego!