Cofnij
Drukuj

Penne z chili, kaparami i zielonym pieprzem

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
W sumie 20 minuty
Porcje 4
Autor Miss Berry

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki konserwowych ziaren zielonego pieprzu
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 łyżka cukru
  • starty parmezan
  • sól pieprz

Przepis

  • Makaron ugotować al'dente.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać rozgnieciony czosnek oraz papryczkę chili pokrojoną w drobne plasterki. Chwilkę podsmażyć.
  • Dodać przecier pomidorowy, kapary, ziarna zielonego pieprzu.
  • Doprawić solą, pieprzem i łyżką cukru i gotować przez około 10 minut.
  • Makaron polać sosem, posypać tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią. Smacznego!