Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Sałatka z Dynią, Granatem i Quinoa
Czas przygotowania
10
minuty
minuty
Czas gotowania
15
minuty
minuty
W sumie
25
minuty
minuty
Porcje
2
Calories
289
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
garść miksu sałat
pół dyni hokkaido
pół granata
50
g
komosy ryżowej
garść kiełków fasoli
2
łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
1
łyżeczka soku z cytryny
Przepis
Dynię obrać, pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć na blaszce, spryskać odrobiną oliwy z oliwek i piec w 180 C około 10-15 minut, aż będzie miękka.
Komosę ryżową ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić.
Granat przekroić na 4 części i wyjąć ze środka nasiona.
W misce na sałatkę wymieszać miks sałat, upieczoną dynię, komosę ryżową, kiełki fasoli.
Polać oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny. Posypać nasionami granatu.
Smacznego!