Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z groszkiem i boczkiem
Drukuj
Przygotowanie:
10
minuty
minuty
Gotowanie:
10
minuty
minuty
W sumie:
20
minuty
minuty
Porcje:
2
Kalorie:
390
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
1/2
sałaty
np. rzymskiej
200
g
groszku świeżego lub mrożonego
100
g
boczku w plasterkach
1
łyżka octu winnego
1
łyżka oliwy z oliwek
1
łyżeczka miodu
Przygotowanie:
Sałatę umyć, porwać na kawałki i włożyć do miski.
Groszek ugotować i dodać do sałaty.
Boczek podsmażyć na chrupko na patelni bez tłuszczu przewracając w trakcie kilka razy. Dodać do sałatki.
Całość polać lekkim sosem z octu winnego: ocet wymieszać z oliwą z oliwek i miodem.
Smacznego!