Cofnij
Drukuj

Smoothie z mango i truskawek

Czas przygotowania 10 minuty
W sumie 10 minuty
Porcje 2
Kalorie 160kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 1 świeże mango lub 70 g mango suszonego
  • 250 g mrożonych truskawek lub świeżych
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka stewii ksylitolu lub słodziku naszego wyboru

Przepis

  • Świeże mango obrać, pokroić, wrzucić do blendera, zalać 1 szklanką wody i zmiksować na smoothie. Zawartość blendera przelać do osobnej miski, kielich blendera umyć.
  • Świeże truskawki umyć i pozbyć się szypułek. Wrzucić do blendera, zalać szklanką wody, dodać łyżeczkę słodziku naszego wyboru i zmiksować na smoothie.
  • Do szklanki wlać wcześniej przygotowane smoothie z mango do połowy wysokości, następnie dolać smoothie z truskawek. Wymieszać rurką lub łyżeczką dotykając ścianek szklanki, tak aby płyn się wymieszał i powstały wzorki.