Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Wątróbka z cebulką i boczkiem
Czas przygotowania
10
minuty
minuty
Czas gotowania
30
minuty
minuty
W sumie
40
minuty
minuty
Porcje
3
Calories
300
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
400
g
wątróbki cielęcej
lub innego rodzaju
3
łyżeczki musztardy dijon
2
duże cebule
30
g
boczku
20
g
masła
fasolka szparagowa
Przepis
Wątróbkę umyć i pokroić na nieduże kawałki. Przełożyć do miski i wymieszać z musztardą dijon.
Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni.
Cebulę pokroić w piórka i przełożyć na patelnię z boczkiem dodając 20 g masła.
Smażyć na niedużym ogniu przez około 15 minut często mieszając.
Następnie dodać zamarynowaną wątróbkę i smażyć około 6-7 minut.
Podawać z fasolką szparagową. Smacznego!