Mięso z kurczaka lub indyka pokroić w małą kostkę (ok. 1 cm x 1 cm).
Przełożyć do miski i dodać składniki marynaty - 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, sól, sodę oczyszczoną, biały pieprz, ocet ryżowy i przyprawę 5 smaków.
Porządnie wymieszać i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
W żeliwnym woku lub patelni rozgrzać olej ryżowy i usmażyć zamarynowane mięso, tak aby nabrało lekko złocistego koloru.
Wlać 1 łyżkę sosu sojowego i 50 ml bulionu, oraz 1 łyżeczkę przesianej mąki ziemniaczanej
Doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając i obserwując jak sos robi się bardziej gęsty.
Przełożyć do dużej miski, dodać łyżeczkę oleju sezmowego, wymieszać i ostudzić, następnie włożyć do lodówki na 30 minut (z zimnym nadzieniem łatwiej lepić bułeczki).