Daktyle namoczyć w wodzie przez całą noc, a następnie odsączyć.
W blenderze zmiksować daktyle z masłem orzechowym i mąką kokosową. Konieczny będzie blender o dość dużej mocy oraz zdrapywanie masy ze ścianek raz na jakiś czas, tak aby masa była zupełnie gładka, bez dużych kawałków daktyli.
Z masy orzechowej ulepić około 14 niedużych kulek.
Kulki układać na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na 10 minut.
W międzyczasie gorzką czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
Pistacje obrać i posiekać na drobne kawałki.
Wyjąć kulki z zamrażarki i obtaczać w roztopionej czekoladzie, a następnie wykładać na talerz z papierem do pieczenia. Od razu posypywać posiekanymi pistacjami.
Włożyć do lodówki i poczekać aż czekolada zastygnie (około 20 minut).
Pralinki można przechowywać w lodówce przez około 1-1,5 tygodnia. Smacznego!