Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Koktajl z mango i pomarańczą z nasionami tajskiej bazylii
Czas przygotowania
10
minuty
minuty
Czas gotowania
15
minuty
minuty
W sumie
25
minuty
minuty
Porcje
3
Autor
Miss Berry
Składniki
1
mango
4
pomarańcze
1
łyżka miodu
2
łyżki nasion tajskiej bazylii
świeża mięta
Przepis
Mango obrać i pokroić w kostkę.
Pomarańcze przekroić na pół i wycisnąć z nich sok.
W blenderze zmiksować kawałki mango wraz z wyciśniętym sokiem i łyżką miodu.
Dodać odrobinę wody, aby koktajl nie był zbyt gęsty.
Wsypać nasiona tajskiej bazylii i odstawić na 15 minut do napęcznienia.
Podawać ze świeżymi listkami mięty.