Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Koktajl z mango i pomarańczą z nasionami tajskiej bazylii
Drukuj
Przygotowanie:
10
minuty
minuty
Gotowanie:
15
minuty
minuty
W sumie:
25
minuty
minuty
Porcje:
3
Autor:
Miss Berry
Składniki:
1
mango
4
pomarańcze
1
łyżka miodu
2
łyżki nasion tajskiej bazylii
świeża mięta
Przygotowanie:
Mango obrać i pokroić w kostkę.
Pomarańcze przekroić na pół i wycisnąć z nich sok.
W blenderze zmiksować kawałki mango wraz z wyciśniętym sokiem i łyżką miodu.
Dodać odrobinę wody, aby koktajl nie był zbyt gęsty.
Wsypać nasiona tajskiej bazylii i odstawić na 15 minut do napęcznienia.
Podawać ze świeżymi listkami mięty.