Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Bezglutenowe gofry z mąki ryżowej
Czas przygotowania
5
minuty
minuty
Czas gotowania
15
minuty
minuty
W sumie
20
minuty
minuty
Porcje
6
Autor
Miss Berry
Składniki
1
szklanka mąki ryżowej
1/2
szklanki skrobi ziemniaczanej
1/4
szklanki mąki z tapioki
1
szklanka mleka
2
jajka
2
łyżeczki proszku do pieczenia
1
łyżeczka cukru
szczypta soli
Przepis
Do miski wsypać wszystkie składniki: mąkę ryżową, skrobię ziemniaczaną, mąkę z tapioki, mleko, jajka, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli.
Wymieszać rózgą kuchenną do połączenia i otrzymania płynnego jednolitego ciasta.
Nakładać łyżką do gofrownicy i smażyć do lekkiego zbrązowienia.
Podawać z owocami - bananami, jagodami, polać miodem i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!