Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Bezglutenowe gofry z mąki ryżowej
Drukuj
Chrupiące gofry bez glutenu, z mąki ryżowej – lekki, słodki początek każdego dnia, bez wyrzutów sumienia.
Przygotowanie:
10
minuty
minuty
Gotowanie:
20
minuty
minuty
W sumie:
20
minuty
minuty
Porcje:
6
Składniki:
1
szklanka mąki ryżowej
1/2
szklanki skrobi ziemniaczanej
1/4
szklanki mąki z tapioki
1
szklanka mleka
2
jajka
2
łyżeczki proszku do pieczenia
1
łyżeczka cukru
szczypta soli
Przygotowanie:
Do miski wsypać wszystkie składniki: mąkę ryżową, skrobię ziemniaczaną, mąkę z tapioki, mleko, jajka, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli.
Wymieszać rózgą kuchenną do połączenia i otrzymania płynnego jednolitego ciasta.
Nakładać łyżką do gofrownicy i smażyć do lekkiego zbrązowienia.
Podawać z owocami - bananami, jagodami, polać miodem i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!