Cofnij
Drukuj

Bezglutenowe gofry owsiane

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
W sumie 25 minuty
Porcje 4
Kalorie 166kcal
Autor Miss Berry

Składniki

Ciasto na gofry

  • 50 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 80 ml mleka krowiego, kokosowego, ryżowego lub orzechowego
  • odrobina aromatu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu ze stewii

Do podania

  • banan
  • świeże borówki

Przepis

  • Płatki owsiane włożyć do blendera i zmiksować na mąkę. Przesypać do miski.
  • Do miski z płatkami owsianymi dodać jajka, proszek do pieczenia, mleko, aromat waniliowy, ekstrakt ze stewii oraz roztopiony olej kokosowy.
  • Wymieszać do połączenia, a następnie odstawić na 10 minut.
  • Wymieszać raz jeszcze i wlać do gofrownicy.
  • Smażyć przez około 5 minut.
  • Podawać z sosem czekoladowym i świeżymi owocami. Smacznego!