Cofnij
Drukuj

Sałatka z jarmużem, burakiem i serem pleśniowym

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 1 godzina
W sumie 1 godzina 15 minuty
Porcje 2
Kalorie 256kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 2-3 pęczki jarmużu
  • 2 buraki
  • 50 g sera pleśniowego blue cheese
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżeczka suszonych jagód
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przepis

  • Buraki porządnie umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach przez około godzinę.
  • Jarmuż umyć, liście oderwać od łodygi i pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz.
  • Przestudzone buraki pokroić na plasterki i ułożyć na jarmużu.
  • Dodać rozdrobiony ser pleśniowy, suszoną żurawinę i jagody.
  • Skropić łyżką oliwy z oliwek. Smacznego!