Cofnij
Drukuj

Krem z pomidorów

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 25 minuty
W sumie 30 minuty
Porcje 3
Kalorie 253kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 2 puszki pomidorów
  • 1 szklanka bulionu
  • garść suszonych pomidorów
  • 1/2 łyżeczki kaparów
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól pieprz
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • świeża bazylia

Przepis

  • Prościej być nie może: pomidory z puszki dodać do garnka.
  • Wlać szklankę bulionu, dodać garść posiekanych suszonych pomidorów i kapary.
  • Doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut.
  • Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru, doprawić solą i pieprzem.
  • Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
  • Podawać z mozzarellą i świeżą bazylia. Smacznego!