Krem pomidorowy to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, bogata w smaku, intensywnie słona z odrobiną słodyczy. Najlepiej z dodatkiem mozzarelli i świeżej bazylii, coś pysznego. Dzisiaj publikuję przepis na intensywny Krem z pomidorów z mozzarellą, bazylią i dodatkiem suszonych pomidorów.
Przepis na cudowny Krem z pomidorów znajdziecie poniżej.
Krem z pomidorów
Author: Miss Berry
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
W sumie:
Porcje: 3
Składniki
- 2 puszki pomidorów
- 1 szklanka bulionu
- garść suszonych pomidorów
- ½ łyżeczki kaparów
- 1 łyżeczka cukru
- sól, pieprz
- ½ kulki mozzarelli
- świeża bazylia
Przygotowanie
- Prościej być nie może: pomidory z puszki dodać do garnka.
- Wlać szklankę bulionu, dodać garść posiekanych suszonych pomidorów i kapary.
- Doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut.
- Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru, doprawić solą i pieprzem.
- Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
- Podawać z mozzarellą i świeżą bazylia. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 425 g Kalorie: 253 kcal Tłuszcze: 11,2 g Węglowodany: 16,6 g Błonnik: 0,5 g Białko: 21,6 g
Polecane blendery
