Cofnij
Drukuj

Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami

Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 10 minuty
W sumie 30 minuty
Porcje 6
Kalorie 185kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 3 banany
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki jagód goji

Przepis

  • Banany obrać, przekroić na pół i nadziać na patyczki do szaszłyków.
  • Ułożyć na desce i włożyć do zamrażarki na 15 minut.
  • W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Wyjąć banany z zamrażarki i obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie od razu posypując posiekanymi migdałami, wiórkami kokosowymi lub jagodami goji. Smacznego!