Mega fajna i bardzo łatwa do zrobienia słodka przekąska. Mrożone banany w gorzkiej czekoladzie posypane jagodami goji, orzechami i wiórkami kokosowymi. Definitywnie warto spróbować! Niestety moje zdolności manualne, a raczej ich brak sprawiły, że banany nie wyglądają tak uroczo jak by mogły, ale co zrobić… Starałam się 😀 To nie zmienia faktu, że są niesamowicie pyszne!
Przepis na Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami znajdziecie poniżej.
Banany w gorzkiej czekoladzie z dodatkami
Author: Miss Berry
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
W sumie:
Porcje: 6
Składniki
- 3 banany
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 łyżki migdałów
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki jagód goji
Przygotowanie
- Banany obrać, przekroić na pół i nadziać na patyczki do szaszłyków.
- Ułożyć na desce i włożyć do zamrażarki na 15 minut.
- W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Wyjąć banany z zamrażarki i obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie od razu posypując posiekanymi migdałami, wiórkami kokosowymi lub jagodami goji. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 85 g (1 porcja) Kalorie: 185 kcal Tłuszcze: 9,2 g Węglowodany: 24,7 g Błonnik: 3,2 g Białko: 2,8 g