Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią.
Na patelni rozgrzać olej ryżowy z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, rozgniecionym czosnkiem i tymiankiem.
Usmażyć kurczaka na dużym ogniu, mieszając kilka razy, tak aby był zarumieniony z zewnątrz i soczysty w środku.
Przygotować tzatziki
Ogórek zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami i przełożyć do miski. Dodać jogurt naturalny, wyciśnięty ząbek czosnku, łyżeczkę octu winnego i oliwy z oliwek.
Doprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią.
Chlebki pita podgrzać lub ugrilować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pity posmarować tzatzikami, ułożyć na nich sałatę, pomidorki, cebulę pokrojoną w piórka i podsmażonego kurczaka. Smacznego!